Az E-vitamin olaj a bőrre és a hajra

multivitamin12.jpegAz E-vitamin egy hatékony antioxidáns, amely megakadályozza, hogy a sejtek és a szövetek oxidálódjanak, ami idő előtti öregedéshez vezetne. Az e-vitamin olaj egyszerűen képes a haj és a bőr állapotán is javítani. Használhatjuk a haj- és testápolónkban, de önmagában is kiválóan alkalmazható. Az E-vitamin gyökfogó és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően képes megvédeni a sejteket a halálozástól.

A hajápolásban

Az e-vitaminos samponok segíthetnek a töredezett és sérült haj regenerálásában, enyhíti a hajszárító, a vasaló és a festés okozta károkat is visszaállítani. Az egyszerű samponunkat is feldúsíthatjuk E-vitamin olajjal, de ezt az olajat tisztán is használhatjuk.

Az E-vitamin kondicionálja a hajat és mélyen ápolja azt. Készíthetünk otthon is kondicionálót az E-vitaminból, ha egyenlő arányban keverünk össze olívaolajat, jojobaolajat, kókuszolajat és hozzáadunk kb. 20 kapszulányi E-vitamint. A tiszta és száraz hajra is felvihetjük ezt a keveréket a fejbőrtől kezdve a hajvégekig. A mélykondicionáls úgy is elvégezhető, ha a nedves hajba masszírozzuk ezt a keveréket és a hajat 20 percre becsomagoljuk egy vastag törölközőbe, mielőtt lemosnánk a keveréket.

A leégés kezelésére

Az E-vitaminos olaj képes enyhíteni a leégési tüneteket, megszünteti a szájszárazságot, a szél által kiszárított bőrt is. Az E-vitamin segíti a sebek gyorsabb gyógyulását is. Közvetlenül a bőrön is használható.