Cink tartalmú multivitaminok

multivitamin11.jpgA cink egy nélkülözhetetlen nyomelem, ami az embereknek nagy mennyiségben szükséges ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. Abban a ritka esetben, ha egy személy cinkhiányban szenved, olyan tünetek léphetnek fel, mint a lassú sebgyógyulás, a gyerekeknél a rendellenes növekedés és az akut hasmenés. Éppen ezért fontos, hogy hozzájussunk a megfelelő mennyiségű cinket étrendi forrásokból, kiegészítőkből vagy multivitaminokból. Számos multivitamin tartalmaz cinket, valamint más vitaminokat és ásványi anyagokat, amik szintén fontosak az egészségre.

Puritan’s Pride multivitamin férfiaknak

Ez a férfi multivitamin 15 mg cinket tartalmaz, ami több, mint 100 %-a a napi ajánlott bevitelnek. Ráadásul ez a multivitamin nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, antioxidánsokat és más alapvető tápanyagokat, mint például A-vitamint, D-vitamint, folsavat és kalciumot

Centrum A-tól Z-ig

A Centrum multivitamin is tartalmaz cinket, méghozzá a napi ajánlott bevitel 100%-át. Ez a multivitamin különösen hatékony a PMS tüneteinek enyhítésére, mivel igen sok benne a vas. ráadásul ez a multivitamin 500 mg folsavat is tartalmaz, ami megakadályozza a terhes nőknél a magzat rendellenes fejlődését. 

One A Day férfi multivitamin

Ez a multivitamin is 100 %-át tartalmazza a napi ajánlott mennyiségű cinknek. Ezenfelül ebben a multivitaminban nagyon sok a B-vitamin, a C-vitamin, a D- és az E-vitamin, a cinken felül pedig olyan fontos ásványi anyagok taláéhatóak benne, mint a kalcium, a magnézium, a szelén vagy a króm.

 

Címkék: multivitamin, cink