A bélben oldódó multivitaminokról

multivitamin16.jpgLefogadom, hogy már tudod, hogy a bevonatos multivitaminok, amelyek a bélben oldódnak csak fel sokkal hatékonyabbak, mint azok, amelyeket a gyomorsav bont elemeire. A bélben oldódó multivitaminok is egész nagy számban elérhetőek a piacon és sokkal hatékonyabban javítják az egészségünket, mint társaik.

Azonban persze nem elég arra figyelni, hogy az adott vitamin bélben oldódik-e vagy sem, hiszen továbbra is fontos figyelni az multivitaminok összetevőire is, mivel hiába oldódik a bélben az adott termék, ha közben csak igen kicsi a tápértéke. A legjobb bélben oldódó multivitaminokat általában a kis gyártók termékpalettáján találjuk meg, akiknek még nem az a legfontosabb célja, hogy hasznos húzzanak a vásárlásokból.

A bélben oldódó multivitaminok az olyan anyagok fogyasztását is lehetővé teszik, mint a resveratrol, ami egy olyan antioxidáns, melyet a gyomorsav elpusztít, viszont a bélrendszerben igen hatékonyan tud hasznosulni.

Arra is fontos figyelni, hogy a kiválasztott multivitaminban a lehető legtöbb természetes anyag legyen megtalálható, mert csak ezek tudnak maximálisan hasznosulni a szervezetben. 

Máskülönben ezekre a dolgokra érdemes figyelni:

  • a kiválasztott multivitamin a lehető legtöbbféle multivitamint tartalmazza
  • a vitaminok mellett ásványi anyagok és nyomelemek is nagy számban találhatóak benne.
  • a legjobb, ha nagy százalékban tartalmaz az adott multivitamin természetes anyagokat is, mert ezek felszívódása még mindig nagyobb.
  • fontos figyelni az adott multivitamin antioxidáns tartalmára is.