Hogyan válasszunk K-vitaminos krémet a sötét karikák eltüntetéséhez?

multivitamin4.jpgA szem alatti sötét karikákat okozhatja a genetikai pigmentáció, valamint a kapillárisok duzzanata, amik terhesség, allergia és számos más ok miatt megdagadhat. Míg a sötét karikák kezelése időigényes, a K-vitaminról kimutatták, hogy gyorsan képes visszaadni a szem körüli bőr ragyogását, csökkenti a gyulladást és javítja a vérkeringést így halványítva a szem alatt karikákat. Persze nem mindegy, hogy milyen K-vitaminos krémet választunk.

  1. Nézzünk meg alaposan a K-vitaminos krémek összetevőit. Válasszunk olyan terméket, ami legalább 5 %-ban tartalmaz K-vitamint, mert csak így képes megfelelően hidratálni  és világosítani a szem alatti bőrréteget. 
  2. Válasszunk olyan krémet, ami antioxidánsokban gazdag, mert ezek az anyagok segítenek a táskák csökkentésében és megóvják a bőrt és a hajszálereket a szabad gyökök okozta károsodástól. Néhány hatékony antioxidáns: C-vitamin, tejfehérje, retinol, béta-karotin. 
  3. Ha olyan K-vitaminos krémet vásárolunk, ami valamilyen formában koffeint tartalmaz, akkor még hatékonyabban csökkenthetjük a szem alatti karikákat, mert a koffein gyulladáscsökkentő és növeli a K-vitamin felszívódását. 
  4. A zöld alma, a citrom és az áfonya is fontos összetevője lehet ezeknek a krémeknek, mert növelik a bőr rugalmasságát és feszességét.